Bichon Havanais racebeskrivelse

Bichon Havanais racen stammer fra det vestlige Middelhavsområde og er udviklet i de spanske og italienske kystegne. Det ser ud til, at disse hunde på et tidligt tidspunkt er blevet bragt til Cuba af italienske søkaptajner på langfart. Racens mest almindelige farve ”havannabrun” (tobaksfarvet, rødbrun) har fejlagtigt givet anledning til den legende, at der var tale om en race med oprindelse i Havana, Cuba’s hovedstad. Forholdene dér har medført, at racens gamle blodlinier er top. Næseparti er relativ spids med sort næsespejl. Tænderne – skal være saksebid. Øjnene skal være store og mandelformede og meget mørke til sort. Halen bæres over ryggen, velbøjet, men ikke som en grisehale. Pelsen skal være lang,bølget, silkeagtig og med lidt krøller i spidsen. Alle farver er tilladt.

Temperament

Bichon Havanaisen tilhører en af de mindre hunderacer. Desværre er havanaiseren ikke særlig udbredt, og derfor alt for lidt kendt. Det er synd i betragtning af dens milde væsen og lyse sind. Havanaiseren er en lille race der er utrolig venlig og kærlig anlagt. Havanaiseren er en robust, nysgerrig lille legesyg hund. I kraft af disse egenskaber er den utrolig lærenem. En Bichon Havanais er morsom og utrolig knyttet til sine nære venner og familie. Den vil gerne være centrum i enhver leg. Den er lille, men har en utrolig god kondition og kan sagtens klare store udfordringer.

Allergivenlig

Da Bichon Havanaisen ikke har noget underuld, er det en meget velegnet hund til folk med allergi. Den fælder heller ikke som andre hunde. Vi har selv haft vores Venice ude hos folk med allergi, og alle siger at de slet ingen gener har haft efterfølgende. Hvis i skulle betvivle dette, er i meget velkomne til at komme her hjem og tilbringe lidt tid sammen med vores hund, så i kan se/føle om dette nu også kan passe.

Læs mere omkring racen via mine forskellige interviews:

Interview af Petdreams

Interview af Hunderace.Info

Interview af Olivers

Skriv en kommentar