Vigtigt før køb af hvalp

Da jeg ikke kender alle Bichon Havanais opdrættere, vil jeg ikke anbefale nogen frem for andre.
Jeg vil dog råde jer til at købe en hvalp med stamtavle og derfra må i lytte til jeres egen sunde fornuft og mavefornemmelse.
Det er utroligt vigtigt at man stoler på opdrætteren og føler at det netop er der man vil købe sin hvalp.
Det at købe en hvalp er en tillidssag. Det er et levende væsen som man gerne skulle have glæde af mange år fremover.
Husk det er ikke altid prisen der er alt afgørende.. men det skal være fra et sted hvor man også efterfølgende kan få hjælp og vejledning til hundens pleje m.m.

Læs også Dansk Kennel Klubs råd og anbefalinger her.

Kilde: Dansk Kennel Klub.

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem. Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke har tænkt sig ordentligt om, inden hunden blev anskaffet. En del af ejerne skulle slet ikke have haft hund, og andre skulle have haft en anden – som regel mindre krævende – hunderace. I Dansk Kennel Klub synes vi ikke, at man kan være bekendt at behandle hunde efter ”brug og smid væk” princippet. Vi synes, at hundene fortjener, at vi mennesker tænker os lidt bedre om.

DKK hjemmesiderne får du masser af nyttige oplysninger om, hvad man skal tænke på før, under og efter anskaffelsen af en hund, så anskaffelsen kan blive begyndelsen på 10-15 års positivt samliv – både for dig og for hunden.

Læs og se videoklip med masser af tips og gode råd til dig og din hund på: DKK.dk.

Mange mennesker kender ikke DKK’s hjemmeside. Du kan gøre Danmarks hunde en stor tjeneste ved at gøre venner, familie og kolleger opmærksomme på hjemmesiden og deres mange gode råd.

På forhånd tak for din hjælp.

2 Comments

  1. Nej, den er åbenbart ikke længere på deres sider. De har til gengæld opdateret deres webside, med en masse nye små video-klip med gode råd og vejledninger – Det er helt bestemt anbefalelsesværdigt at kigge på deres opdaterede websider

  2. Er filmen ikke tilgængelig mere? Jeg kan ikke se linket og heller ikke finde den på DKK´s hjemmeside? 🙂 Kh Anja

Skriv en kommentar