Pelspleje m.m

Pels pleje m.m.

Bichon Havanaisens pelspleje:

Man skal fra starten vænne hvalpen til at pelsen bliver børstet helt i bund hver dag. På denne måde bliver det en del af familiens daglige rytme, som hunden elsker og ser frem til. Er denne rutine indarbejdet, tager den kun nogle få minutter, og man har altid en pæn og velplejet hund med en lækker pels. For ikke at slide for meget på pelsen, kan det anbefales at man før børstning sprayer pelsen med en filterløsner spray f.eks. Tangle-Fix fra KW.

Man må vaske hunden så ofte man finder det nødvendigt. Jeg vasker mine hunde hver 14 dag. Man skal bare huske at bruge en god shampoo der er PH venlig (ca. 7), brug aldrig shampoo til mennesker. Jeg kan varmt anbefale shampooen og balsamen fra Charisma Pro (læs mere om Charisma Pro her). Men husk ALTID at rede hunden fri for knuder inden den bades, så pelsen ikke filtrer for meget efter vask.

Hårene i de inderste øjenkroge fjernes regelmæssigt samt hårene inde i ørene. Dette kan gøres med fingerne eller en ørehårstang, en Pean. Jeg tjekker det altid efter jeg har haft dem i bad.

Når hårene begynder at falde ned i øjnene, holdes disse fri ved at sætte små tandelastikker eller hårspænder i håret. Det ser faktisk meget sødt ud. Man bør ikke begynde at klippe håret bort,

Bichon Havanais er af natur en langhåret hund, og en klipning af pelsen frarådes, idet pelsen er isolerende og er med til at styre temperaturen hos hunden. Dvs. at når det er koldt varmer pelsen hunden, og når det er varmt sørger pelsen for at afkøle hunden. Men der mange Havanaisejere der efterhånden gør det da pelsen så er nemmere at vedligeholde til dagligt.

Under poterne og lidt rundt om poterne klippes der dog, dels for at poterne lettere holdes fri for snavs og filt og dels for at hundens trædepuder ikke overlappes af pels og dermed mindsker fodfæstet på glatte overflader.
Klip samtidigt neglene så de ikke bliver for lange. Et tip: hvis man har trægulve så er det tid til at klippe negle når man kan høre deres negle ‘trippe’ på gulvet når de går. Jeg klipper gerne poter samt negle hver 2-3 uge.

—————————————————————————

Da der er en del pelspleje på en Bichon Havanais har jeg sammensat 2 forskellige pelspleje sæt som jeg tilbyder til alle mine hvalpekøbere. Dette gør det meget nemmere for hvalpekøberne da de derved har alt hvad de skal bruge til hundens pelspleje, og skal ikke selv ud finde en masse produkter som alligevel ikke er brugbare. Spørg for pris.

Classic sættet er et ‘starter sæt’, hvor de fleste af produkterne er beregnet fra hvalpen er helt lille til ca. 8 måneder gammel. Da hvalpepelsen skifter over til voksenpels fra hunden er ca. 8 måneder gammel, bliver man derfor nød til at investere i bedre kamme og børster. Disse indgår i Exclusiv sættet.

Exclusiv sættet indholder de produkter som kræves for at vedligeholde hundens pels så den ikke filtrer og knudrer samt forbliver flot blank og skinnende.

Hvis man investerer i begge sæt så har man alt hvad man skal bruge til hundens pelspleje.
Classic sæt:

  • En lille karte som tager de første knuder
  • Filter kam som er god til at rede i bund med
  • Starter børste som når i bund på hvalpe pelsen
  • Mini kam som er god til at fjerne søvn samt knuder i skægget og på ørene
  • Potesaks uden skarpe ender
  • Neglesaks
  • Charisma Pro shampoo som er mild mod huden
  • Tægetang

Exclusiv sæt:

 • En Mason Pearson børste “BØRSTERNES ROLL’S ROYCE”. Den får pelsen til at skinne og ligne en million. Der er 15 års garanti på børsten.
 • En Les Poochs børste. Et gennembrud inden for hundebørster, der giver mulighed for ny børsteteknik. De fleksible børstehoveder glider let gennem pelsen, og det bliver nu lettere at holde pelsen flot på sin hund.
 • Charisma Pro Shampoo som er mild mod huden
 • Charisma Pro Balsam som gør pelsen blød og skinnende blank
 • En strigle som er god til at fjerne ‘underpels’ med
 • En vitamin og silke spray som man skal spraye på pelsen inden man reder hunden

 

Nyhed: Charisma Pro er en fantastisk shampoo og balsam som er speciel udviklet til Bichon Havanais pelse. Disse gør pelsene bløde og skinnende uden at ‘flagre’ og lukker spidserne så pelsen ikke bliver spaltet og ødelagt. Kontakt mig hvis dette har interesse, du kan læse mere om produkterne her.

Skriv en kommentar

Powered by Nirvana & WordPress.
%d bloggers like this: