Interview af Petdreams

Interview med Kennel Miki Nanoq

Anne Mette med sine elskede hunde
Anne Mette med sine elskede hunde

Fra oplevelsen af at eje en dejlig hyggehund, har det udviklet sig til at Anne Mette nu opdrætter Bichon Havanais, som er allergivenlige hunde.

Paula: Anne Mette, hvordan kom du på ideen med at opdrætte hunde?

Anne Mette: Da jeg købte min første Bichon Havanais Venice havde jeg slet ikke tænkt på at jeg skulle have en kennel/stue opdræt. Jeg købte hende som en ganske almindelig klappe og hyggehund, men kunne måske engang godt tænke mig at hun skulle have et kuld hvalpe. Jeg begyndte at udstille hende for sjov skyld, og anden gang jeg udstillede hende blev hun ’bedste hvalp’ i racen. Jeg syntes Venice var en smuk, dejlig, klog og en super familiehund, og ville gerne nu have et kuld hvalpe på hende så andre mennesker kunne få glæde at denne fantastiske race med de gode gener og egenskaber. Inden jeg fik det første kuld hvalpe havde jeg deltaget på forskellige hunde kurser, havde fået kennel navn og havde taget opdrætter uddannelsen så jeg var godt rustet til opgaven. Jeg ville meget gerne beholde en hvalp/tæve fra Venices kuld så hun havde en at være sammen med når vi var på arbejde. Desværre for mig fødte Venice 5 hanner, så der røg min ide i vasken. Jeg fandt i stedet en dejlig tævehvalp hos en anden kennel og købte hende. Ja, med 2 skønne hunde og nogle glade hvalpekøbere, så fik jeg lysten til mit opdræt. Jeg har nu 3 tæver og regner ikke med at få flere pt, da det er vigtigt for mig at have mine hunde som klappe/hyggehunde og ikke som ’avlsdyr’.

Paula: Hvordan fandt du på navnet på din kennel?

Anne Mette: Det var meget svært at finde på et kennelnavn da navnet først skal godkendes af DKK (Dansk kennel klub). De kigger så på om navnet minder for meget om andre kennel navne eller om det allerede eksisterer. Jeg prøvede at sende 4 forskellige navne ind og hver gang fik jeg af vide at det ikke kunne godkendes. Jeg syntes min Venice lignede en lille isbjørn og tænkte på hvad sådan en ellers hed. Jeg fandt derefter ud af, at på Grønlandsk hed lille – Miki og isbjørn – Nanoq. Det syntes jeg var ret sødt og navnet blev også godkendt hos DKK. Derfor hedder min Kennel Miki Nanoq.

Paula: Hvordan er din hverdag med familien og hundene?

Anne Mette: Jeg kan sagtens få mit job og fritid til at hænge sammen. Når jeg kommer hjem så går vi gerne en god lang tur. Jeg bruger ca. yderligere ½ time hver dag på at træne lidt med dem, enten lydighed eller Rally-O træning. Jeg går til ringtræning, agility og rally træning et par gange i løbet af ugen. Da jeg ingen hjemmeboende børn har, så kan jeg godt finde tiden til dette. Det er jo min hobby og store lidenskab…

Kennel Miki Nanoqs hundehvalpe
Kennel Miki Nanoqs hundehvalpe

Paula: Hvilke udfordringer havde du, da du først startede som opdrætter?

Anne Mette: Jeg har fået en super god hjælp fra den kennel jeg købte Venice hos. De har vejledet mig mht pelspleje, hvalpefødsel, hvalpe pleje mm så jeg syntes selv jeg har haft det let. Jeg vil også gerne gøre det så godt som muligt, så jeg har rustet mig til opgaven ved at tage diverse kurser, foredrag mm. Mine største udfordringer er når jeg skal have hvalpe, med at alt forløber vel imens og efter for både moderen og hvalpene.

Paula: Hvilken følelse havde du, da dit første kuld blev født?

Anne Mette: Det var en fantastisk oplevelse. Jeg var spændt og nervøs på samme tid. Spændt på at se hvalpene, deres køn og farver, og om de alle var velskabt. Nervøs for om fødslen nu gik godt, og om jeg var god nok til at kunne hjælpe Venice hvis der skulle opstå komplikationer. Heldig forløb alt vel og Venice klarede fødslen uden problemer. Hun fødte 5 flotte hanner. Ja, jeg må jo indrømme at jeg havde tårer i øjenene hver gang der kom en lille hvalp til verdenen og kom med sit første grynt….

Erika
Erika

Paula: Er det svært at skille sig af med hvalpene?

Anne Mette: Det er rigtigt svært og jeg har da også tårer i øjenene når de er kørt med hvalpen. Men det er det hele værd at se de glade, forventningsfulde købere som har glædet sig så meget til at få deres lille guldklump hjem. Jeg gør meget ud af at vælge ’de rigtige’ hvalpekøbere til mine hvalpe. Selv om de kommer langvejs væk fra for at kigge på hvalp, så er det ikke sikkert at jeg vil/kan sælge til dem. Det er vigtigt for mig at jeg har en god fornemmelse i maven og syntes at denne familie vil passe godt til en af mine hvalpe.

Paula: Har du andre dyr?

Anne Mette: Jeg har ikke andre dyr indenfor, kun fisk ude i vores have dam. Jeg har ellers førhen haft både fugle, katte og marsvin. Jeg elsker at have dyr omkring mig, det er så livsbekræftende.

Paula: Hvordan har dine hunde det med hinanden?

Anne Mette: Mine hunde elsker hinanden, de leger og putter sammen. Det er så skønt at se. Det er tit så meget gang i den indenfor at jeg lige må sende dem udenfor for at de kan brænde noget krudt af, så farer de rundt i haven efter hinanden, det er så hyggeligt, og ret sjovt at kigge på…

Paula: Kan du fortælle os om nogle af dine hundes personligheder?

Anne Mette: Venice er den ’voksne’ hund som nok skal fortælle de andre 2 når legen er slut. Men hun kan sagtens blive ’hvalpet’ og lege med de andre alligevel. Hun er super klog og elsker at lave kunstner og har lært en masse triks som hun tit brillierer med. Hun har bestået en masse prøver i Rally lydighed og er super god til agility. Hun er meget lærenem, så hun er en skøn hund at arbejde med.

Erika er den mere stille og klumpe dumpe agtige af de 3. Hun logrer som en labador så man tænker, at om lidt så letter hun. Hver gang vi får gæster/besøg så skal hun have en bamse i munden når hun hilser og de skal se hvor dygtig og fin hun er, men de får aldrig lov til at tage den fra hende. Hun gør alt for at vise sig frem, og elsker at blive nusset. Erika er godheden selv.

Smilla er min ’lille hvalp’. Hun er 1½ år nu og elsker at lege. Hun er også en rigtig kæletrold, og hvis hun ikke lige får opmærksomhed så kommer poten, der fortæller at, hallo…. Nus eller leg med mig NU. Smilla har et stolt udseende og ved at hun er en smuk hund, derfor er hun også en super udstillingshund. Der er tit hvor jeg har besøg af hvalpekøbere hvor mændene ikke lige er til ’de små hunde’ de vil hellere have en stor hund som de kan gå på jagt el med. Når de så ser Smilla så er de solgt…

Kennel Miki Nanoqs hunde
Kennel Miki Nanoqs hunde

Skriv en kommentar

Powered by Nirvana & WordPress.
%d bloggers like this: